HEM


OM
OSS


PRODUKTER

Sea-Band


KONSULT-
TJÄNSTER


ÖPPNA
SEMINARIER


TERAPI &
COACHING


KONTAKTA
OSS

 

 

 

 

 

 


 

 

NYHET - Den allra senaste forskningen från USA!


NJUT AV SELF-COMPASSION

 

Nu visar ny forskning att det är dags att behandla dig själv lika bra som du behandlar din familj och dina vänner.


Det handlar inte längre om att göra saker med ren viljestyrka – utan istället om att vara snäll mot dig själv! 

 

 

 Forskningen visar tyvärr att de personer som är väldigt omtänksamma och förstående mot sin omgivning - sällan är lika snälla mot sig själva!


Detta i sin tur leder till insikten att ”jag är inte värd någonting” och detta i sin tur leder till att de inte lyckas med att bli lyckliga och får sämre hälsa.


Undersökningen visar att om vi slutar klandra oss själva och istället börjar gilla det som vi är bra på och det som vi är mindre bra på – då kommer vi inte bara att bli lyckligare utan även få bättre hälsa!


Det vill säga; Jag gillar mig för den jag är och jag gillar dig för den du är. Detta är en av de viktigaste grundstenarna i Transaktions-analysen ;

Jag är OK – Du är OK.


Så vad betyder då ordet SELF-COMPASSION, ja det finns ännu ingen översättning att hitta i ett vanligt lexikon. Direkt skulle det översättas till Själv-förbarmande eller Själv-medkänsla men vi väljer att fritt översätta det till ”Medkänsla – med mig själv!”


En av undersökningarna, som är gjord av Dr Neff på University of Texas at Austin, visar att om du är snäll mot dig själv så kommer du att må mycket bättre, vara mer optimistisk och mindre deprimerad och stressad.Hur låter det?


En annan studie som gjordes 2007 på Wake Forest University visar dessutom att Self-Compassion kan göra att du går ner i vikt! Du kommer att äta mindre och gå ner i vikt om du är snäll mot dig själv.


Undersökningen gjordes på en grupp av 84 kvinnor som delades upp i två grupper. Bägge grupperna fick äta samma kakor och snacks men i grupp 2 fick man dessutom instruktioner som sa; ”Alla kommer att äta de här kakorna i undersökningsgruppen så don’t feel bad utan njut istället”


I grupp 2 fortsatte man sedan med Self-compassion inledningar innan godis, choklad och kakor serverades. Undersökningen visade att i grupp 1 där man inte fått self-compassion instruktioner hade man dåligt samvete för att man åt godiset och därför åt man mer för att dämpa sin ångest! I grupp 2 däremot åt man mindre godis och njöt av det man åt men man åt mindre mängd.


Psykologen Jean Fain som jobbar på Harvard Medical School säger att Self-Compassion är den ingrediens som saknas i alla viktminsknings-kurer och utan den så kommer du inte att lyckas!

Att bara vara ”hard-on-yourself” under en intensiv hårdbantning gör att du faller tillbaka i de gamla vanorna efter att kuren är över. Och om du inte kan ändra ditt beteende så är du snart uppe i samma vikt igen.


VILL DU LÄRA DIG MER OM SELF-COMPASSION?

All forskning visar att det bästa för en varaktig livsstilsförändring är att komma ifrån den invanda miljön. Så vad kan vara bättre än soliga, vackra och sunda Medelhavet. I Fuengirola (mellan Malaga och Marbella) finns allt av det bästa som Spanien kan erbjuda. Underbart klimat, vackra milslånga vita stränder, apelsinträd, olivträd och massor av färsk frukt & grönsaker året om.


Solen, värmen och den vackra miljön gör att din kropp blir lugn, glad och avslappnad direkt och mottaglig för nya tankar!

 

 

Vid varje ögonblick i våra liv

Har vi oändligt antal möjliga val.


Men i varje ögonblick finns ett val

Som skapar glädje för den som väljer det


Och glädje för den som blir påverkad av valet


Dr Deepak ChopraSELF-COMPASSION 5 DAGAR PROGRAM

För personlig utveckling


Dag 1

Du är fantastisk! Med verktyg, modeller och analyser från den senaste forskningen hittar vi dig och dina excellensområden. Du får njuta av insikten att du är unik och det innebär både + och – men att när du är den du är, Då är du alldeles fantastisk och då mår du också som allra bäst!


Dag 2

Stress är helt okej och en alldeles naturlig del av livet – under förutsättning att du har tid för återhämtning.

Så är du medveten om vad det är som egentligen stressar dig? Vi gör tester och analyserar din Livssituation.


Dag 3

Skön dag för hela kroppen och knoppen!

Morgon qi-gong på stranden, avslappningsövningar, mental träning och yoga vid solnedgången.


Dag 4

Välkommen Self-Compassion!

Vi skräddarsyr dina strategier för hur du får ”Medkänsla – med dig själv!”

Nystart – ett nytt sätt att tänka!
Kognitiv beteende terapi

Mental träning


Dag 5

Ditt nya livs-script! Du skriver första sidan i ditt nya liv.


To be good

- is beeing good on yourself!


Vi skapar din personliga Handlingsplan & ger dig modeller för uppföljning


***********************


Hela kursen har en kognitiv & transaktionsanalytisk inriktning.

Den består både av individuella samtal men också av grupphandledning. Detta i kombination med modellerna i programmet brukar vara mycket förlösande och livsbejakande. En skön nystart – mitt i livet!

Och för oss som jobbar med programmet är det helt underbart att få träffa alla fantastiska människor!Att vara snäll mot sig själv – börjar ju med att ha kul och njuta av varje dag! Så vi kombinerar teori och praktik på allra bästa sätt!


Ovan föreläsningsprogram sker utomhus om vädret tillåter (och annars i konferensrum) kl 15.00-19.00 måndag & tisdag & torsdag

Kl 9.30-13.30 onsdag & fredag


På måndag kvällen kl 19 är du välkommen att följa med på en kvällspromenad där vi visar staden, stranden och avslutar med en drink utanför det gamla slottet med utsikt över Costa Del Sol.


På tisdag förmiddag kl 10-14 är det marknad i Fuengirola för dig som vill shoppa loss!


På torsdag kvällen blir det gemensam tapaskväll med start kl.19.00


Kostnad: 6.500,- inkl moms – I kostnaden ingår allt kursmaterial , boende (6 nätter, Ankomst söndag och Avresa lördag) del i dubbelrum i enkelt men fräscht boende i centrala Fuengirola samt tapaskvällen.


Självklart kan du betala extra till hotellet för att få enkelrum.


(Flygresan ingår inte. Vi rekommenderar att du flyger med Ryan Air billigt och direkt från Stockholm, Göteborg och Malmö till Malaga. Ca restid 3.5 h. Transfer med tåg direkt från flygplatsen in till centrala Fuengirola (vid hotellet) kostar ca 7 euro.)


Kursdatum

 

Datum: 22-26 maj 2013 - obs! Fullbokat!

6-10 augusti 2013 - fåtal platser kvarAnmälan

info@fresnogrande.com (ange datum och kurs)

 

Frågor

desiree@fresnogrande.com

 

 


 


 


 


 


In English
please press: