HEM


OM
OSS


PRODUKTER

Sea-Band


KONSULT-
TJÄNSTER


ÖPPNA
SEMINARIER


TERAPI &
COACHING


KONTAKTA
OSS

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

KOMMUNIKATION

 

Viktigast av alla kunskaper är ändå att nå fram med ditt budskap – till mottagaren – på det sätt som du har avsett.


Ett team som kommunicerar direkt, öppet, tydligt och ödmjukt med varandra mår bra tillsammans och når sina utsatta mål.


Berätta för oss vad du vill ha lösningen på – så vågar vi lova att vi fixar det! Oftast blir detta våra mest livliga föreläsningar….. och ingen åker hem utan att vara berörd, eftertänksam eller lättare till sinnet.


Vi arbetar med olika modeller & verktyg och utgår från Desirée le Grands bok ”Kommunikation och motivation i möten och samtal”.


Här kommer ett förslag på ett av våra mest populära program om De 4 personligheterna, men det är bara att berätta för oss vad du behöver – så skapar vi efter dina önskemål.

 


Du kan aldrig ändra på någon annan – bara på dig själv, och detta förutsätter att du känner dig själv riktigt bra.


Din personlighet blir aldrig så viktig som när du befinner dig i affärssammanhang. Ju bättre du känner dig själv, desto smidigare kan du

kommunicera och agera. Likaså blir kunskapen om olika personlighets-

typer värdefull. Då vet du vilka du bäst samarbetar med, vilka som

kompletterar dig och hur du kan bemöta andra på bästa sätt.


Du bör också känna till ditt excellensområde, alltså vad du är specialist på. Det gäller både din affärsidé och dina arbetsuppgifter. Lägg energin där du får ut optimalt av dig själv. På sätt skapar du bästa möjliga förutsättningar att lyckas som egen företagare.


När du blivit klar över vem du själv är i förhållande till ditt företag så känns det tryggt att börja jobba. Du har hittat balansen.


Först när du känner dig trygg i dig själv kan du sätta full fart framåt!


Naturligtvis är det omöjligt att med en enkel personlighetsanalys säga vilken personlighet du har. En personlighet är mer komplex än så. Ändå kan analysen vara till hjälp och ge dig en uppfattning om hur du tänker och agerar i olika situationer. Analysen kan också visa vilka personligheter andra människor har och hjälpa dig att interagera med dem. Många företag använder sig av personanalyser vid rekrytering för att få en viss sorts personlighet till medarbetare. Grundtanken är att alla människor är viktiga och behövs i en verksamhet för att den ska fungera på bästa sätt och nå sina mål. De fyra personlighetstyperna Eld, Sol, Äng & Hav kan du läsa mycket mer om i min bok: ”Kommunikation och Motivation i möten och samtal”– men jag tänkte ändå ta med en bit från den boken om hur personligheterna agerar, matchar varandra och får hjulet att snurra.


Du kan aldrig lära dig för mycket om dig själv!

Och ju mer du lär dig – desto roligare blir livet att leva.

Du är som du är och när du blir nöjd med dig själv så infinner sig ett lugn och en harmoni som gör att du kan fortsätta att utvecklas! När du försöker vara någon annan så slocknar energin och det blir tungt och jobbigt.

 


 

 

 


 


 


 


 


In English
please press: