HEM


OM
OSS


PRODUKTER

Sea-Band


KONSULT-
TJÄNSTER


ÖPPNA
SEMINARIER


TERAPI &
COACHING


KONTAKTA
OSS

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

STRESSHANTERING

 

Stress i tillvaron är lika naturligt som livet självt. Det farliga är när det inte ges tid för återhämtning varken på jobb eller privat.


När vi arbetar med stresshantering ute på företag så gör vi det gärna utan att få en kravspecifikation från er innan; för då kan vi gå ut och jobba med inställningen ”du ansvarar själv för att du skall må bra!”

 

Här använder vi Desirée le Grand’s modell ”livsstilstest”.

Det är ofta många olika faktorer som påverkar hur individen mår och det är också väldigt individuellt vad som ger återhämtning.


Ett av våra andra mest efterfrågade program i stresshantering är att vi utgår ifrån en modell kring arbetsstress som alla får göra innan seminariet och sedan föreläser vi kring vilka verktyg som motverkar stress på jobbet.

 


PS. Vill du veta hur du blir lycklig?

 

- FÖRSTÅ OCH UPPSKATTA DITT EGET JAG


- VETA DINA VÄRDERINGAR OCH MÅL


- FÖRSTÅ OCH UPPSKATTA ANDRA MÄNNISKOR


- ATT FÖRSTÅ SAMBANDET MELLAN KROPP OCH SJÄL

 

 


 

 


Så här kan resultatet bli:

 

Oftast när vi är ute och arbetar med stresshantering på företag så brukar det här vara orsaker till stress:


Jag vet inte vad som gäller!

Tydlighet från ledningen är A och O för att personalen ska må bra

Byt jobb eller prata med din närmsta chef


Jag vet inte min roll!

Se till att din chef ger dig en tydlig arbetsbeskrivning både för din tjänst och för dina kollegers så att alla vet vem som gör vad och vad som gäller. Din egen arbetsbeskrivning kan du sedan använda för att få andra arbetsuppgifter genom att föreslå ”byta ut” vid nästa utvecklingssamtal.


Jag har för mycket att göra!

Ta fram din arbetsbeskrivning.

Tydliggör exakt vilka arbetsuppgifter du har.

Skriv ner en vanlig dag och beräkna i timmar hur mycket du arbetar med varje uppgift. Om inte tiden räcker till så gå till din chef. Dock kan det lika gärna bli så att du upptäcker att du är inne på webben och pratar med dina kolleger lite väl ofta och kanske kan det räcka med att kolla mailen en gång på morgonen och en gång på kvällen. Bli strikt med din egen planering så räcker tiden mycket bättre till och du behöver kanske inte känna dig stressad!


Massor av förändringar och jag vet inte vad som händer!

Försök få information av din chef. Annars inse att du inte kan påverka det som händer just nu och sätt dig lugnt ner i båten och ta inte på dig andras ansvar!

Blir det för stökigt för länge, så varför inte byta jobb?


Himla oordning och inga rutiner!

Alla mår bäst av ordning och reda – att komma till kontoret på morgonen och det är rent och fräscht mår alla bäst av. Släng allt du inte behöver spara! Ha inga högar på bordet utan endast fyra brevkorgar. Har du inte tittat i de tre understa brevkorgarna under en månad, så släng allt som ligger där.


Bråk och dålig kommunikation!

Du har bara ansvar för dig själv och att du i första hand ska må bra! Annars kan du inte hjälpa någon annan. Försök kommunicera på ett tydligt och empatiskt sätt och fungerar det inte trots allt, så konstatera att ni är överens om att det inte fungerar – men lägg inte mer energi på det utan fokusera på ditt jobb istället!

 

 


 


 


 


 


In English
please press: