HEM


OM
OSS


PRODUKTER

Sea-Band


KONSULT-
TJÄNSTER


ÖPPNA
SEMINARIER


TERAPI &
COACHING


KONTAKTA
OSS

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

LEDARUTVECKLING

 

Att utvecklas är en del av livet! Som ledare är du ibland ofta ensam i att fatta beslut som är affärsmässigt korrekta men kanske personligt ansträngande. Då är det viktigt att ha professionella verktyg och modeller att arbeta med. Eller kanske bara ett affärs-bollplank utanför ditt företag. Många av våra kunder stannar kvar hos oss efter utförda seminarier för avstämnings-samtal en gång i månaden.


Du vill också säkert se till att din personal mår så bra som möjligt för att kunna prestera på topp. Så hur skapar du då den allra bästa arbetsmiljön?


  


Skapa bästa möjliga arbetsmiljö

 

Personal som mår bra presterar bättre, blir effektivare och höjer lönsamheten! Så hur gör man då för att få bästa möjliga arbetsmiljö så att personalen ser positivt på sitt jobb:


Var tydlig och rättvis!

(en bra chef kan aldrig vara kompis med personalen, men kan bli respekterad för att hon eller han är rättvis och tydlig).


Ge handlingsutrymme för hur en arbetsuppgift ska lösas – så länge målet uppnås.

Ha förtroende för dina medarbetare och låt de själva ta sig fram till målet – men som chef finns du där om det behövs hjälp och stöd och som ett bollplank.


Gör upp tydliga ansvarsområden och strategier för att vara
lösningsfokuserad. Om alla vet varför de behövs i organisationen och hur viktigt det är att just deras pusselbit finns med i helheten så kommer de också att ta ansvar för att den blir gjord på bästa sätt. Ge hjälp till vad och vilka metoder som finns om det uppstår problem så att dessa kan lösas snabbt och positivt. Du ska kunna lita på din personal och personalen ska kunna lita på dig – annars är det inte en bra och långsiktig kombination för framgång!


Ha utvecklingssamtal där beröm och framtid planeras (det är inte bara lönen som ska diskuteras – utan även trivselfrågor och utvecklingsmöjligheter. Ta upp allt – tydligt och klart – så att mötena blir betydelsefulla).


Visa uppskattning kontinuerligt till alla! Det är viktigt att all personal känner sig uppskattad. Du kan ha säljtävlingar eller produktionstävlingar där även individuella belöningar utgår – men främst ska du höja motivationen för all personal genom t.ex. upplevelseaktiviteter som bowling, konserter eller genom kompetenshöjande konferenser.


Eller var lite uppfinningsrik och hitta på små uppskattningar som påskägg till påsk och en blomsterbukett för att önska trevlig semester. Det ska vara överraskningsuppskattning och inte ”varje år får vi en matkartong – i år var det inte alls lika gott…” då tappar du glädjen i presenten. Så var kreativ och kom med nya saker och låt inte personalen ta saker för givet. Mål ska vara uppfyllda för att det ska bli fest och presenter.

 

Tips till dig hur du blir en bra chef


Använd dig av måndagsmöten

Ha utvecklingssamtal med ditt team

Skilj på de tre P:na (Privat, Personlig, Professionell)


 

 


Andra intressanta områden vi utbildar inom är:

- Det bästa utvecklingssamtalet

- Olika ledarstilar – vilket passar mig bäst?

- Hur förmedlar jag tydlighet till min personal

- Effektiv kommunikation

 

 

 


 


 


 


 


In English
please press: